Avbytare: Victor Larsson, Viktor Jörgensen, Jonas Persson, Mathias Herrström och Izzettin Adigüzel (mv).

André Andersson ut - Oliver Oliveros in 71 min
Oliver Oliveros ut - Viktor Jörgensen in 83 min
Pontus Andersson ut - Jonas Persson in 90 min

MATCHKOMMENTARER
Stabil och skön seger i seriefinalen borta mot Vången. ÖT Smygehuk åkte till Oxie utan avstängda lagkaptenen Nicklas Mattsson vilket gjorde att vi ändrade om lite i laget igen. Vid seger skulle vi utöka serieledningen till 5 poäng efter halva serien spelad men vid förlust skulle Vången klättra upp som ny serieledare med en poäng till godo på ÖT Smygehuk. I den 5:e minuten rullar ÖT Smygehuk upp Vången där Oliver Oliveros avslutar med ett farligt markskott som målvakten tappar men en försvarare lyckas rensa undan. I den 10:e minuten blir det en löpduell mellan en Vångenforward och Adam Norén där Adam lyckas störa tillräckligt för att Vångenspelaren ska skjuta långt utanför i bra läge. I den 13:e minuten driver Pontus Andersson upp bollen och spelar fram Oliver Oliveros som skjuter från 20 meter men bollen smiter precis ovanför ribban. I den 15:e minuten kontrar ÖT Smygehuk snabbt där Oliver Oliveros spelar bollen till Johan Hellström som tar sig in i straffområdet och avlossar ett skott som tyvärr går mitt på målvakten. I den 27:e minuten slår Vången en hörna som Sebastian Kristensson räddar efter lite flipper i försvaret. I den 35:e minuten kommer Vångens första avslut på mål när man skjuter ett inte märkvärdigt skott från 20 meter som studsar innan Andreas Sonesson i målet och får en konstig studs och går över Andreas och in i mål till inte helt rättvist 1-0. I den 40:e minuten slår Pontus Andersson in en frispark från höger där Christian Ahlström går upp i duellen med målvakten och lyckas få fram bollen till Gustav Lindquist som får öppet mål och enkelt kan slå in kvitteringen till 1-1. Detta var Gustavs 5:e seriemål i år. 1-1 står sig halvleken ut där domaren missade två solklara gula kort på Vångenspelare efter våldsamma tacklingar bakifrån på André Andersson och Philip Marklund. I den 50:e minuten får Vången ett friläge där Andreas Sonesson kommer ut fint och räddar avslutet. I den 56:e minuten lyfter Vången in en högerhörna till en helt omarkerad spelare som från 6 meter lyckas nicka över. I den 62:a minuten slår Philip Marklund en fin genomskärare till Oliver Oliveros som kommer fri men skottet går mitt på målvakten. I den 67:e minuten kommer en händelse som jag fortfarande inte förstår domarens domslut och jag kommer förmodligen aldrig att förstå det heller. Andreas Sonesson kastar ut ett långt utkast mot Oliver Oliveros som kommer ner och möter och precis när Oliver ska ta ner bollen på bröstet hoppar en Vångenspelare fult in i Oliver med knäna i höfthöjd och Oliver blir liggandes skadad. Minst ett solklart gult kort på Vångenspelaren om inte ett rött! Vad gör domaren? Jo, han ger ofattbart frispark åt Vången. Av vilken anledning finns det fortfarande ingen som förstår. Oliver repar som tur är mod och lyckas efter några minuters återhämtande halta in på planen igen. I den 72:a minuten driver mittbacken upp bollen över mittlinjen och Adam slår en utsökt genomskärare till Johan Hellström som elegant rundar målvakten och slår in ledningsmålet till 1-2. Detta var Johans 13:e seriemål i år. Dessutom gjorde Johan Hellström mål i den 9:e matchen i följd!!! Imponerande! I den 83:e minuten försöker Vången spela runt i backlinjen men gör det inte bättre än att Oliver Oliveros snappar upp ett felpass och trampar iväg mot mål. Oliver kommer in i straffområdet till höger och placerar snyggt in 1-3 för serieledarna. Detta var Olivers 15:e seriemål i år. I den 89:e minuten tillåts Vången att reducera till 2-3 när man vår ett friläge till vänster där man avslutar med ett skott upp i nättaket. ÖT Smygehuk vinner matchen med 2-3 där mittbackarna Christian Ahlström och Adam Norén var riktigt bra. I nästa match väntar Liria IF på bortaplan på onsdagen den 20:e juni med matchstart 19:00 på Rosengård Norra IP.